Jdi na obsah Jdi na menu
 

V N C

Divadelní spolek, který si na nic nehraje...

_mg_1504.jpgSoubor vzniknuvší v jarních měsících roku 2008 na troskách právě končícího ročníku absolventů Ateliéru dramatické výchovy při Pedagogické fakultě ZČU v Plzni. Po menších počátečních problémech, kdy asi polovina zakládajících členů soubor nenávratně opustila, bylo nutné najít nové tváře, což se během podzimu 2008 podařilo, sestava se ustálila a mohlo se naplno začít zkoušet. První inscenace, Nula na nultou, byla uvedena začátkem července následujícího roku. Na podzim 2009 pak došlo k další menší personální obměně a začala příprava nové hry, Polis, která vznikala téměř dva roky. Premiéra se uskutečnila v červnu 2011.

img_20160629_204500--1-.jpgNa podzim téhož roku započalo zkoušení Kanceláře, aktovky o třech hercích, s níž jsme s nasazením vlastního zdraví objeli doslova celou republiku. Na zájezdy do Bechyně, Brna, Liberce a Prahy těžko kdy zapomeneme...

Nešťastný osud Polis prorokovaný v textu podvratným živlem Lubošem se naplnil. Opuštěna a zapomenuta.

Osazenstvo Kanceláře dostalo nabídku podílet se na platformě 2. nástupiště na inscenování koláže aktovek Václava Havla s názvem Vaňku, člověče! Nikoho v té době asi nenapadlo, že původně tak trochu vedlejší projekt překoná dvacet repríz a získá několikero ocenění...

4.jpgDámská část VÍC NEŽ CHLEBA mezitím dala přednost skutečnému životu. Shodli jsme se, že tak malý soubor tak dlouhý název neutáhne. Zůstalo tedy VNC.

Od začátku se soustřeďujeme na vlastní autorskou tvorbu, v čemž bychom chtěli i nadále pokračovat. Nový text už je na světě, připravujeme jeho inscenaci.

 

  

                               

 

johan.jpg

 

moving-station.jpg